URFADAN DERGİSİNİN 2. SAYISI YAYIMLANDI
Şanlıurfa İl Millî Eğitim müdürlüğünde görev yapan öğretmen, öğrenci ve edebiyat dünyasında tebarüz etmiş çehrelerin eserlerinden oluşan Urfa'dan dergisi ikinci sayısıyla okuyucuyla buluştu.
Eğitim, öğretim, sanat, kültür ve edebiyat alanında farkındalığı artırmak amacıyla yazarları öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir dergi çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen il millî eğitim müdürü Asım Sultanoğlu; alanında akademik çalışmalar yapan öğretmenlerden kitapları basılan şair ve yazar öğretmenler ve eserleriyle geleceğin yazarları olma yolunda mesafe kat eden öğrencilere kadar geniş bir yelpazeye sahip oldukları için mutlu olduklarını söyledi.
Urfa'dan dergisinin genel yayın yönetmeni Eyyüp Azlal, dört ayda bir neşredilen dergimizle, öğretmen ve öğrencilerimizin entelektüel ufkuna hitap ettiklerini ayrıca yenilik ve tazeliklerle dolu mecraların yanı sıra bilim, kültür, sanat gibi diğer alanlara da yelken açtıklarını söyledi.
Baba Dosyasıyla Urfa'dan Merhaba
Urfa'dan edebiyat dünyasına açılan Urfa'dan dergisi, ikinci sayısı ile okuyucularının karşısına "BABA" dosyasıyla çıktı. İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, derginin takdim yazısında baba dosyasına atıfta bulunarak "Baba Olmak" ve babaya dair yazısında okuyuculara hoş bir eda bırakıyor.
"Peki, babalar ağlamaz mı? Küçük çocukların gözlerinde babalar, çok güçlüdür ve asla ağlamazlar. Ama Filistinli babalar çok ağladılar. Hem de çocuklarının gözleri önünde..."
Derginin bu sayısında ülkemizin mümtaz edebî şahsiyetlerin imzaları da var. İstanbul'dan Ali Ayçil, Ankara'dan M. Atilla Maraş, Mehmet Kurtoğlu, Halit Yıldırım birer baba şiiriyle bizlere merhaba dedi. Erzurum'dan İsmail Bingöl ve Mehmet Yaşar Genç, yazı ve şiirleri ile Erzurum dağlarından taze bahar kokularını Urfa'ya ulaştırdı. Maraş'tan Tayyib Atmaca, Mehmet Gözükara, İsmail Kutlu Özalp şiirleriyle, Yasin Mortaş ise fotoğraflarıyla Urfa'dan dergisinde yer aldı. Kayseri'den Reşat Aslan, Niğde'den Mehmet Baş, Van'dan Müştehir Karakaya, yine Urfa'dan Hasan Akçay, Mustafa Sade, M. Baran Aslan da yazı ve şiirleriyle bu sayıyı omuzladılar.
Bu sayıda kapak resmi şair, yazar, ressam bestekâr M. Fuat Kürkçüoğlu'na ait. Kürkçüoğlu Urfa'nın en güzel mekânlarından olan Cin kuyusu ('Atuni) kabaltısı tablosuyla dergide yer alıyor.
Yazar şair öğretmenler de Urfa'dan dergisinde yazılarıyla destek verdiler. İbrahim Tezölmez, Mehmet Sarmış, Abdurrahman Karakaş, Leyla Aldemir, Mehmet Ercan, Ferhat Öksüz, Ahmet Karacan, Kaan Eminoğlu, Eyyüp Azlal, Tuba Aydoğan Gültaç, Halil Manuş, İrfan Görgün, Ümit Yaşar Doğru, Deniz Tavus (Âşık Suzî), Ebru Subaşı Kırıkçı, Mehmet Acıoğlu, Şulenur Eminoğlu, Adnan Semih Dumlupınar, Zehra Sipek, Gülcan Çakır yazı ve şiirleriyle bu sayının iskeletini oluşturdular.
Urfa'dan dergisi, klasik zamanlardan gelecek çağlara uzanacak klasik edebiyat dediğimiz bir Divan edebiyatı esintisi de devam ettiriyor. Son dönem Divan şairlerinden şair Ferid mahlasıyla şiirler yazan merhum Halil Kırıkçı, şair Nebih mahlasıyla şiirler yazan Mahmut Karakaş, mahlas kullanmayan şair Mehmet Böke ve yine mahlas Kullanmayan merhum şair Sıraç Suman'ın da bu sayıda şiirlerine yer verildi. Dergide Kısaslı halk şairi "Doksanda On" mahlasıyla şiirler yazan merhum İsmail Kondu'nun da bir şiirine yer verildi.
Urfa'dan fotoğraflar, resim, şiir, eğitime dair güzel hatıralar, deneme, iz bırakanlar, hikâyeler, atışmalar, piyes gibi bölümlerden oluşan Urfa'dan dergisine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz
Urfadan dergisi indirmek için tıklayınız.
Urfadan dergisini okumak için tıklayınız.